Scheffers Advies Aankoopmakelaar Taxateur
Taxatie
                                                                                                    Welkom op de website van Scheffers Advies, Aankoopmakelaar en Taxateur
 
Scheffers Advies is het enige NVM bedrijf in de regio volledig gespecialiseerd in het uitvoeren van allerlei soorten taxaties.
Het taxatiebedrijf is een NVM bedrijf. De NVM staat als waarborg voor integriteit, betrouwbaarheid, kwaliteit, onafhankelijkheid en vakbekwaamheid. Voor het behouden van de vakbekwaamheid is het NVM lid verplicht ieder jaar uitgebreide cursussen en trainingen te volgen.
 
Het taxeren van een woning of klein bedrijf kan voor meerdere redenen nodig zijn. Het nemen van een beslissing voor:

  • de financiering van een nieuw gekochte woning of bedrijf
  • het oversluiten van een hypotheek
  • het aankopen van een woning of bedrijf
Wij zijn gecertificeerd en geregistreerd bij VastgoedCert en wij zijn als makelaar/taxateur beëdigd bij de rechtbank. Alle voorwaarden dus voor een betrouwbare waardebepaling.
Door de beschikking over het archief van de NVM zijn wij op de hoogte van vrijwel de meeste transacties en de achtergronden ervan. Op basis daarvan kunnen wij in u eerste instantie een goede prognose doen van de marktwaarde. Met een plaatselijke opname kunnen wij de reële waarde bepalen.
Tevens kunnen wij op verzoek ook een geveltaxatie of waardeverklaring opstellen.
 
Wij mogen taxatierapporten uitbrengen voor alle geldverstrekkers, maar ook voor NHG. Daarvoor zijn wij bij meerdere taxatieinstituten geaccrediteerd, waaronder het NWWI.
Met ingang van 1 januari 2010 moeten alle NHG taxatierapporten geregistreerd zijn onder andere bij het NWWI. Dit instituut brengt voor het valideren van het taxatierapport kosten in rekening bij de taxateur.
Meestal is het verplicht een milieurapportage toe te voegen in het taxatierapport. Gemeenten of Milieudiensten brengen daar kosten voor in rekening bij de aanvrager.
 
Werkwijze
 
Als de opdracht binnenkomt nemen wij dezelfde dag nog contact op voor het maken van de taxatie afspraak. Het taxatierapport ligt binnen één werkdag na de opname gereed voor verzending.
 
Regio
 
Wij mogen taxeren in de regio’s Midden Kennemerland, Zuid Kennemerland en de Zaanstreek.
Dus in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Uitgeest, Velsen, Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmerliede en Zaanstad.
De postcodes 1500 t/m 1599 en 1900 t/m 2129.
 
Tarieven
 
Wij berekenen een vast en eenduidig tarief per taxatierapport.
Voor offerte graag contact opnemen.
 
Extra kosten validatie taxatierapport (NWWI of ander taxatieinstituut) € 60,--.
Extra kosten eventuele milieurapportage afhankelijk van de gemeente € 0,-- tot € 65,--.
 
HomeTaxatieAankoopmakelaardijContact